TOMISTYLE - Evenimente Constanta, Beauty Constanta, Mamici Constanta, Fotograf Constanta, Bloguri Constanta
...saau cu ce-ai prin casă! Week-end-ul cu poftă de ceva bun a trecut, însă au mai rămas câteva frunzuliţe înghesuite într-un platoaş, din cele 3 tăvi pe care le-am îndesat bine în cuptor. Plus două mâini de aluat bine frământat, care aşteaptă liniştit în congelator pentru runda următoare. Pentru că da, mi se întâmplă şi mie atunci când gândul zboară la ceva dulce, taman atunci să n-am din ce să fac. Când se termină, se termină toate vorba aia... Dar m-am pus bine pe scormonit toate ungherele bucătăriei şi am încropit repede cu puiul meu ceva bun bun delicios!
Ingrediente:
- 500 g făină (găsit întâmplător într-o pungă bine pusă)
- 150 g zahăr (puteţi pune şi 200 de grame dacă vă plac mai dulci – eu aveam doar 100 de grame, am completat cu zahăr pudră vanilat şi pliculeţe de zahăr de cafea – din care aveam o cutie întreagă :))
- 3 ouă găină (sau 14 de prepeliţă, cum am avut eu – din care 4 le-am bătut bine şi am uns aluatul înainte de a-l introduce la cuptor)
- 250 g unt moale (eu am pus un pachet de unt şi restul am completat cu ulei simplu)
- 1 plic de praf de copt (era în cutia cu mirodenii ;) )
- esenţe – 2 fiole de vanilie găsite la fix
- coajă răzuită de la 2-3 portocale
- 100 g cacao (şi nesquick e bun, opriţi puţin să presăraţi deasupra)
Mod de preparare:
- Se pun la un loc zahărul cu untul şi cu ouăle şi se amestecă bine până se face o pastă moale.
- Se adaugă făina şi pliculeţul de praf de copt, cacaoa, apoi se pune esenţa.
- Se frământă totul foarte bine, până ce se transformă într-un aluat tocmai bun de întins.
- Se lasă la odihnit cam jumătate de oră.
- După care se întind foile şi se decupează formele, în cazul nostru frunzuliţe de toamnă.
- Apoi, se unge fiecare biscuite în parte cu ou, se presară puţină cacao înmuiată în apă şi câte puţin zahăr brun pentru un efect mai deosebit. Se mai poate pune pudră de turmeric, şofran sau scorţişoară.
- Se aşează frumos pe o hârtie de copt şi se pun la cuptor, la foc potrivit, timp de jumătate de oră.
- Proba scobitorii, după care frunzuliţele ruginii sunt tocmai bune de savurat la un ceai sau... la o cafea! :)
Posted by: TomiStyle
Photo by phone
5 noiembrie 2017