NOTA! Acest site folosește cookies.

Continuarea navigarii inseamna acceptul. Learn more

I understand

Va multumim ca vizitati website-ul nostru. Speram ca veti fi incantati sa aflati mai multe despre TomiStyle, precum si despre pagina noastra.
Dorim sa va informam ca TomiStyle este in curs de inregistrare ca si Operator de date cu caracter personal.

Prin aceasta “Politica de confidentialitate” ne angajam sa furnizam utilizatorilor informatii clare si complete despre datele pe care le colectam prin intermediul domeniului web www.TomiStyle.ro si despre modul in care aceste date sunt stocate si folosite de catre compania noastra, dar si de catre partenerii nostri (retele de publicitate). “Politica de confidentialitate” explica, de asemenea, modul in care utilizatorul poate gestiona preferintele legate de navigarea pe Internet si politica de cookies.
TomiStyle respecta dreptul la intimitate al persoanelor care viziteaza site-ul nostru si comunica cu noi pe cale electronica. Am dezvoltat astfel aceasta “Politica de confidentialite” cu scopul de a va informa asupra modului in care www.TomiStyle.ro colecteaza, foloseste si proceseaza informatiile cu caracter personal.
Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu practicile descrise in aceasta “Politica de Confidentialitate”. Daca nu sunteti de acord cu aceasta politica de confidentialitate, va rugam sa nu utilizati acest site. Ne rezervam dreptul de a face modificari la aceasta politica de confidentialitate in orice moment. Orice modificari vor fi postate in aceasta politica de confidentialitate, iar modificarile se vor aplica pentru activitati si informatii colectate ulterior publicarii. Va incurajam sa revedeti periodic aceasta politica de confidentialitate pentru a va asigura ca sunteti informati cu privire la orice schimbari si la modul in care informatiile pot fi utilizate.
Informatii colectate de www.TomiStyle.ro
Pentru a realiza campanii publicitare mai apropiate de interesele dumneavoastra prin intermediul unor terte parti, in speta reteaua de publicitate Google, colectam o adresa IP, paginile web vizitate, data si ora la care au fost vizualizate, cat si interactiunea cu continutul de pe acest domeniu web, respectiv www.TomiStyle.ro Tehnologiile folosite pentru a colecta aceste date sunt cookies.
Ce sunt cookie-urile?
Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu“cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard-disk-ul utilizatorului). Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului. Datorita cookie-urilor, site-ul retine, pe o perioada de timp, actiunile si preferintele dumneavoastra (login, limba, dimensiunea caracterelor si alte preferinte de afisare). Astfel nu mai trebuie sa le reintroduceti ori de cate ori reveniti la site sau navigati de pe o pagina pe alta.
Cum si de ce folosim cookie-uri?
Folosim cookies pentru a imbunatati utilizarea si functionalitatea site-urilor noastre si pentru a intelege mai bine modul in care vizitatorii utilizeaza aceste site-uri, precum si serviciile oferite de catre acestea. Stocarea de cookies pe calculatorul dumneavoastra ne ofera o modalitate usoara si convenabila pentru a personaliza sau a imbunatati experienta dumneavoastra pe site-urile noastre si pentru a face urmatoarea vizita mai placuta.
Cum pot opri cookie-urile?
Utilizatorii isi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie. Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite sectiuni sau pagini ale site-ului impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. Mai multe informatii despre cookie-uri puteti gasi pe site-ul www.allaboutcookies.org sau http://www.youronlinechoices.com/ro.

Ce tipuri de Cookie-uri sunt folosite?
In urmatorul tabel gasiti clasificarea si descrierea Cookie-uri folosite pe site-ul www.TomiStyle.ro:

 

Utilizam aceste informatii descrise mai sus si pentru a personaliza mai bine tipul de publicitate pe care un utilizator l-ar putea vedea pe alte domenii web. De asemenea, colectam date anonime din cookies, in scopul de a identifica cat mai multe segmente de public, lucru care ii permite retelei de publicitate Google sa selectioneze cat mai relevant audienta online.
E-mail marketing
In urma rezervarilor pe care vizitatorii le fac pe site-ul nostru prin modulul de rezervari, dar si prin intermediul tuturor formularelor de pe site, www.TomiStyle.ro colecteaza adresele de email, insa le pastreaza confidentialitatea, cu scopul de a va trimite newslettere despre noutati si oferte, oferind in acelasi timp optiunea de dezabonare prin intermediul fiecarui newsletter. Va asiguram ca adresele de email folosite de dumneavoastra pe site nu vor fi instrainate catre terte parti.
Daca TomiStyle a obţinut in mod direct adresa de posta electronica a unui client, cu ocazia vanzarii catre acesta a unui produs sau serviciu, in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001, TomiStyle poate utiliza adresa respectiva, in scopul efectuarii de comunicari comerciale referitoare la produse sau servicii similare, cu condiţia de a oferi in mod clar si expres clientilor posibilitatea de a se opune printr-un mijloc simplu si gratuit unei asemenea utilizari, atat la obtinerea adresei de posta electronica, cat si cu ocazia fiecarui mesaj, in cazul in care clientul nu s-a opus initial. Fiecare e-mail trimis de TomiStyle va da de fiecare data posibilitatea de a refuza in orice moment continuarea primirii unor e-mail-uri cu subiect de marketing.
Pentru orice solicitare sau intrebare privind datele dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati prin e-mail la office@tomistyle.ro,  sau prin telefon la 0736 329 753.

follow me on facebook follow me on instagram

Pentru că vremea capricioasă ne cam ţine în casă zilele acestea, m-am gândit că un dulce nu strică nimănui. Şi nu orice dulce, ci un TORT DE CIOCOLATĂ cu cremă de GĂNAŞ, uşor de făcut şi care merită împărţit cu cei dragi!

Este reţeta pe care am făcut-o de Crăciun şi care văd că are cătare şi la început de an. Este un desert uşor, pufos şi extrem de bine echilibat ca şi arome. Nu sunt un fan al torturilor de ciocolată, însă partea cu gănaşul merită fiecare îmbucătură.

Pandişpanul clasic reprezintă blatul. Pentru că am vrut să fie un tort mai mare, am făcut două – deci cantitatea a fost dublă, inclusiv la cremă. Şi am mers pe tortul de 10, cum îmi place să-l numesc, adică:

  • 10 ouă
  • 10 linguri pline de zahăr (300 gr)
  • 10 linguri cu vârf de făină+cacao (din 250 gr – 170 gr făină şi 80 gr cacao-adică 1/3 din cantitate) – nu se foloseşte făina de cozonac
  • 1 praf de sare
  • Baton sau esenţă de vanilie

Pentru crema de gănaş, ganaş gânaj sau ganache – cum preferaţi să-I spuneţi, aveţi nevoie de:

  • 600 ml frişcă naturală, min 30% grăsime
  • 600 gr ciocolată neagră de menaj, min 30% cacao
  • ½ pachet de unt gras

Mai aveţi nevoie de mandarine din compot, cu sucul a 3-4 cutii se însiropează blatul, fructele urmând să le aşezaţi pe fiecare strat în parte şi pe deasupra.

Mod de preperare:

Important de ştiut la BLAT este faptul că nu se foloseşte niciun fel aditiv, nimic care să-l crească, nici bicarbonat şi nici praf de copt. Pufoşenia va fi dată de prospeţimea ouălor şi de felul în care sunt amestecate. Pentru că după ce se separă, gălbenuşurile se desfac cu puţină sare. Apoi albuşurile se înspumează tare de tot, tot cu un vârf de sare, după care se adaugă zahărul şi se continuă operaţiunea până când acesta se topeşte. Deşi s-ar crede că un zahăr pudră se dizolvă mai repede, ei bine tot cel tos pare că face diferenţa, conferindu-i bezelei textura de care este nevoie... adică tare, lucioasă şi mai ales pufoasă!

Aspectul buretos al pandişpanului va fi dat şi de combinarea celor două părţi, albuşurile cu totul şi gălbenuşurile urmând să fie amestecate uşor, de jos în sus, cu o paletă – sub nicio formă cu mixerul! Tot acum se pune şi vanilia. Dacă folosiţi baton, acesta se taie pe lung şi se răzuie păstaia. Este o aromă autentică, inegalabilă...

Peste ouă se pune acum făina, bine cernută înainte, ca să fie bine aerisită, să nu facă cocoloaşe şi, mai ales, să nu aibă impurităţi. Tot de jos în sus, uşor, o ploaie de făină astfel încît să se amestece bine şi să nu se lase compoziţia.

Eu am folosit tava obişnuită, cea mult întrebuinţată la torturi şi prăjituri. Îmbrăcată frumos în hârtie de copt, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se lasă la cuptor la foc mediu, la 170-180 grade, timp de 30-40 de minute – după jumătate de oră faceţi proba scobitorii. Daca aveţi un grătar pe care să-l puneţi atunci când îl scoateţi, este minunat!

CREMA DE GĂNAŞ este deosebită! Pentru raportul perfect de 1:1, cantitatea de frişcă trebuie să fie egală cu cea de ciocolată. Operaţiunea este simplă – frişca se încălzeşte bine la foc mediu într-o cratiţă, se ajunge cu ea până la punctul de fierbere. Se amestecă din când în când. Tot acum este timp destul să rupeţi ciocolata în bucăţi sau să o tăiaţi mărunt de tot cu cuţitul saau să o daţi pe răzătoare.

Sub această formă se va pune peste frisca fierbinte, odată ce focul a fost stins. Se scufundă în lichidul lăptos si nu se amestecă pentru că riscaţi să rămâneţi cu bucăţi de ciocolată netopite. Doar dacă vreţi o textură gen fulgi de ciocolată, puteţi să amestecaţi imediat! Abia după 5 minute începe omogenizarea propriu-zisă, încet-încet se schimbă şi culoarea şi consistenţa ganaş-ului. Apoi măriţi ritmul, se amestecă din ce în ce mai energic, acum fiind momentul potrivit pentru unt, devenind şi mai cremos!

Se lasă la temperatura camerei până se răcoreşte bine, apoi se pune la frigider pentru 3-4 ore. Odată răcit se bate bine – de-abia de-acum putem vorbi despre un gănaş adevărat! Se obţine o cremă perfectă pentru tortul nostru, perfect poşabilă şi extreeem de delicioasă, de-ţi vine să o mănânci direct cu lingura! Este foarte bine aerată, rafinată, foarte... dar foarte fină!

În rest, nu vă rămâne decât să asamblaţi tortul, nu uitaţi să păstraţi cremă şi fructe pentru decor!

O poftă bună!

Posted by: TomiStyle

Photo credit: Photo Phantasy

9 ianuarie 2017

Follow Us

Despre mine

Sunt constănţeancă, am 35 de ani, sunt photo-jurnalist şi, nu în ultimul rând, mamă. Am absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Comunicare (Universitatea Andrei Şaguna” din Constanţa) – specializarea Jurnalism/limba engleză – singura unitate de învâţământ de profil acreditată la vremea respectivă şi am în spate un deceniu de mass-media.

Primii paşi în media nu i-am făcut însă în facultate, ci în liceu când – dacă vă mai aduceţi aminte – exista MTC. Aşadar am colaborat cu prima televiziune din ţară la 16 ani, în calitate de reporter pentru emisiunea Meteo Adolescenţa. Cu toate că îmi plăcea mult pe sticlă”, pasiunea pentru print avea să câştige teren în timpul facultăţii. Atunci am descoperit presa locală prin tabloidele pe care astăzi le cunoaştem cu toţii. O perioadă frumoasă, în care am crescut şi am învăţat foarte mult! O vreme în care articolele se scriau pe agende, pe genunchi, aşteptând ore în şir pe holurile instanţelor sau ale spitalelor. În care stăteai la coadă în redacţie să prinzi un loc la calculator, în care nu existau reţelele de socializare, iar subiectele se căutau pur şi simplu.Şi cu toate astea făceam ştirile să circule...

 Citeste mai mult!

 

TomiStyle Vlog

Va asteptam pe TomiStyle VLOG
Scroll to top