Evenimente Constanta
Pentru mulţi oameni, iahturile sunt asociate cu ideea de lux şi faimă, drept pentru care au o prejudecată că e ceva rezervat doar pentru cei bogaţi şi faimoşi. Puţini ştiu însă faptul că a te plimba cu un astfel de velier nu îţi goleşte buzunarele. De exemplu, cât credeţi că vă ajunge o plimbare din Portul Tomis până în Mamaia? Veţi afla acest lucru citind mai departe materialul şi, în plus, veţi descoperi şi cele 10 motive pentru care o plimbare cu iahtul poate fi o desfătare pentru oricine.
Evident că există iahturi foarte luxoase şi impunătoare prin dotări şi dimensiuni, dar există - în aceeaşi măsură - şi iahturi nu atât de pretenţioase, dedicate iubitorilor navigatiei cu vele, care au dotări moderne şi toate cele necesare la bord pentru navigaţia în siguranţă a 8-10 persoane. O plimbare de 3 ore plecând din Portul Tomis, mergând spre Cazino şi apoi pe lângă țărm, pâna în zona Staţiunii Mamaia şi înapoi costa 150 de lei / persoană. Așa că nu aveți nici o scuză să nu încercați această experiență, dacă sunteți la mare. Dacă vreți și alte motive pentru a vă convinge, vedeti mai departe 10 motive pentru care să alegeţi o astfel de experienţă.
Maria Epuraş este blogger la www.urbnstyle.ro şi Manager General la Agenţia de Turism www.MariaTa.ro, în cadrul căreia se organizează plimbări cu velierul şi cursuri de navigaţie cu motor şi vele.
1. Relaxare, linişte, doar valurile mării şi pescăruşii. Pe barcă te simţi ca într-un leagăn, ca într-o îmbrațișare care te leagănă duios în ritmul valurilor ce mișcă lin iahtul.
2. Experienţe unice Fiecare ieşire cu iahtul e diferită de cele anterioare, chiar dacă navigați pe aceeași rută, marea, vântul și poate și compania sunt diferite. Fie că stați și vă bronzați pe punte, că vă răcoriți fãcând o baie în mare, că admirați delfinii, păsările sau țărmul cu binoclul, că stați la povești cu skipperul și cu ceilalți colegi de croazieră, că explorați insule îndepărtate... toate vă vor crea o experienţa unică și amintiri de neuitat.
3. Oameni faini Veți avea ocazia să faceți cunoștință cu oameni interesanți. Skipperii ştiu multe povestiri pline de suspans, dar cam toţi cei pasionaţi de iahting au multe de povestit din călătoriile lor. Provenind din multe medii, dar toţi animaţi de dragostea pentru mare, majoritatea sunt parteneri deosebiţi de călătorie cu care vă va face plăcere să petreceți timpul.
4. Adrenalina Iahtul este un mijloc de transport sigur, şi totuşi, când vântul e puternic si sunt valuri mai mari, această siguranţă începe sa se subţieze şi apare frica şi... adrenalina. Cum iahtul pluteşte pe apă, iar noi nu suntem adaptaţi la viaţa subacvatică, în aer planează un pericol mut gen …”Dacă o să cad peste bord?” În primul rând trebuie să aveţi în vedere faptul că toţi sunteţi echipaţi cu veste de salvare, plus că plimbarea este aproape de ţărm şi nu reprezintă un pericol. Respectaţi toate regulile, iar dacă nu vă deplasaţi atât de mult pe iaht, veţi rămâne doar cu senzaţia de… Aventură!
5. Învăţați ceva nou Veţi admira cum face manevrele skipperul şi poate îl veţi şi ajuta sa facă o voltă – să schimbe poziţia velelor şi direcţia de navigaţie. Dacă urmați cursurile unei şcoli de specialitate, veți învăța o grămadă de lucruri noi – cum să faceți noduri marinărești, cum să faceți o acostare cu bordul, prova, pupa, la geamandură, cum se ancorează, care este manevra de om la apă, cum să evitați coliziunile, care sunt manevrele la întâlnirea altor nave în diferite situaţii, intrarea/ieşirea din port şi navigaţia pe canale şi în rada porturilor.
6. Extra Control Dacă veți învăța să navigați, asta vă va da un sentiment de control asupra iahtului şi un sentiment de mândrie şi reuşită unic! Ca atunci când conduci o maşină, îţi va spori încrederea în propriile forţe, precum şi încrederea în forțele benevolente ale naturii – Vântul și Marea. De asemenea, iahtul este un sistem complex, rafinat în timp prin multe încercãri de construcţie şi navigaţie, prin reuşite şi eşecuri, care au dus la perecţionarea sa, iar să te plimbi cu iahtul este dovadă a acestui succes.
7. Apropiere Să pleci într-o croazierã cu iahtul reprezintă totodată o ocazie foarte bunã să petreceți mai mult timp de calitate alături de cei dragi. Mai mult, faptul că veţi fi expuşi împreună la tot felul de experienţe şi că veţi împărţi practic un spaţiu mult mai mic decât cel de pe uscat, vă va determina să descoperiţi lucruri noi unii despre ceilalţi. Se consolidează spiritul de echipă, veţi fi mai uniţi, veţi construi amintiri unice împreună.
8. Purificare O croaziera mai lunga vă poate ajuta să vă regăsiți calmul și echilibrul. Evadarea departe de grijile zilnice, de dead-line-uri şi task-uri şi înlocuirea lor cu plimbări relaxante în zile insorite cu iahtul, cu explorarea unor teritorii noi, insule noi cu cunoaşterea unor oameni noi care va împartașesc pasiunea pentru mare poate fi un remediu foarte bun.
9. Sentimentul unei vieţi perfecte Pe iaht nu se mai văd detaliile, poate nu prea reuşite, din jur – sunteţi doar voi, cei dragi, velele şi marea, restul se pierd în depărtarea țărmului.
10. Evadarea din digital Plecarea din faţa calculatorului, ruperea de fascinaţia ecranelor digitale şi înlocuirea ei cu cea pentru mare, valuri şi navigaţie. Poate fi o evadare necesară atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Posted by: Maria Epuraş pentru TomiStyle
Photo credits: Maria Epuraş
5 martie 2019
-
Hits: 4478