Când nu face tururi turistice în Centrul Vechi, Diana Slav face turul locaţiilor – cum îmi place mie să-i spun – aşa că am răspuns şi de această dată la invitaţia ei, cu atât mai mult cu cât s-a pliat pe tabietul meu matinal de ceva cafea cu ceva dulce! Soo.. dimineaţa de sâmbătă s-a transformat rapid într-o sesiune relaxantă de socializare, în care le-am revăzut cu drag pe bloggeriţe şi am degustat tot felul de minunăţii. First stop – cafeneaua… + Galerie FOTO

 

 

 

Corretto! Care face parte din categoria locaţiilor creative little space gen. Un coffee shop – prăjitorie cu influenţe italiene-industriale, care te inspiră din momentul în care-I păşeşti pragul – pe Ţepeş Vodă, la nr.14 A. Denumirea de Corretto nu este deloc întâmplătoare: “Corretto este un mix de cafea cu 5 sau 10 ml de Sambuco, Amaretto sau Grappa – e puţină energie, nu e o cantitate mare de alcool, e doar o iluzie că-ţi dă cine ştie ce energie. E un fel de shot-ul de ţuică de dimineaţă al ţăranilor noştri. Sambuco este foarte aromată de la anasonul stelat, Amaretto are aroma de migdale, iar Grappa e pur şi simplu ţuica italienilor – pe care ei o branduiesc frumos şi d-aia se vinde peste tot.ne explică Ştefan Dinescu, cel care a gândit întreg conceptul cafenelei. Maa.. e corretto.. non ce??..

 

 

 

“Totul este despre cafea!”

La bază economist, Ştefan nu este doar Owner la Corretto. Domeniul vast al cafelei l-a cucerit iremediabil în urmă cu 6 ani, atunci când a pornit la drum cu un blog şi cu tot felul de instalaţii improvizate pentru marea lui pasiune: cafeaua! A parcurs treptat toate etapele şi a ajuns, în timp, să dorească să-şi construiască un business pe această nişă. Mai mult, spiritul său competitiv l-a adus în faţa multor concursuri de specialitate, obţinând şi multe premii la categoriile pe care le-a reprezentat. Şi când te gândeşti că nu punea gura pe cafea!... Fac şi training-uri pentru barişti – adică pentru cei care prepară cafeaua, instalez, fac service-ul şi training-uri pentru fabrica producătoare de prăjitoare de cafea, deci totul este despre cafea.. şi afacere şi servici!.. şi culmea, nu eram băutor de cafea!”, povesteşte el amuzat. “În calitate de membru al Specialty Coffee Association, am participat la Campionatul Internaţional de Degustat Cafea, unde am şi câştigat, lucru care m-a motivat şi mai mult în drumul meu. Apoi, am reprezentat România la campionate mondiale de degustat cafea – în Australia, la Melbourne. După care am mai obţinut locul IV la un campionat naţional de prăjit cafea, un loc III şi unul II la campionatul national de ibric şi multe alte competiţii jurizate.” Da da, tot despre cafea vorbeşte cu atâta dăruire!...

 

“Rutina la cafea e bună, nu e ca-n căsnicie!”

Totul este artă dar şi… matematică pură, atunci când vine vorba de prepararea şi degustarea unei cafele autentice. Espresso în 14 paşi?.. Asta da provocare de a savura o cafea ca la carte! O să vă mai povestesc pe parcurs, cert este că vorbim desre o fişă de control pe care Ştefan, alături de un prieten la fel de pasionat într-ale cafelei, o parcurge fără să se abată de la ea. “Rutina la cafea e bună, nu e ca-n căsnicie! Este o rutina sănătoasă! Pentru că tot ceea ce tine de cafea ţine în primul rând de ştiinţă.”

 

 

 

Cei care le calcă pragul sunt, evident, cei care apreciază aroma unei cafele autentice, cu tot ceea ce înseamnă experienţa, tehnica şi povestea din spatele preparării ei. Clienţii noştri fac parte din diferite categorii sociale, segmentul de vârstă situându-se undeva între 35-38 şi 55-60 de ani. Atmosfera este un specială, eu mă simt ca în liceu. Împărtăşim aceleaşi idei, aceleaşi păreri, ne plac aceleaşi lucruri, aceeaşi muzică...” ne spune, la rândul lui, Eugen Constantin - camaradul şi colegul lui Ştefan de shot de espresso.

Mi-a plăcut extrem de mult spatiul, chiar mi-a dat un feeling Italiano Vero, în care se perindă mereu acei #coffeeadicts, într-un murmur permanent. Atenţia la detalii m-a cucerit pe deplin – până şi ceştile erau executate manual de un artist din Alba Iulia. Minunat!

 

 

În menu-ul celor de la Corretto se află specialităţi precum Espresso, Kenya, Brazil dar şi... Madagascar Dream!.. Şi vă las pe voi să vă gândiţi de unde până unde această reţetă şi ce anume reprezintă. Ştiu că ştiţi.. inovativ motiv de sărbătoare, nu-i aşa?..

 

Cert este că noi am degustat cafeaua la Chemex, preferata lui Barack Obama! Am simtit ce o face diferită faţă de restul, însă nu pot spune că o s-o trec pe lista mea de favorite. Aşa că m-am întors la al meu cappcino, unul d e l i c i o s de altfel, nefiind o mare cafegioacă. Cu atât mai mult cu cât, doi paşi mai încolo de cafenea se afla următoarea locaţie în care trebuia să ajungem: Cupcake Factory (urmează să vă povestesc în curând). Experienţa în sine a fost una super plăcută, aşa că #recomand!

#shoplocal

 

Galerie FOTO


Posted b
y: TomiStyle

Photo credits: Photo Phantasy

23 ianuarie 2018

powered by social2s
Joomla SEF URLs by Artio