follow me on facebook follow me on instagram

 

Cel mai dinamic aeroport din România”, aşa cum a fost denumit cel de la Tuzla, a împlinit nu mai puţin de jumătate de secol! Mai exact, Pe 27 martie 1967 s-au numărat fix 50 de ani de la prima misiune de zbor. Iar astăzi, ca o altfel de supriză de 1 aprilie, s-a făcut marea petrecere! Şi pe lângă un cocktail delicios am savurat şi o porţie imensă de Istorie – cu invitaţi de onoare care au amintit de legendele pilotajului autohton. By the way... ştiţi cum se va numi de azi înainte aeroportul Tuzla?...

 

Despre invitaţia la jubileu vă povesteam de curând că am primit-o de la Diana Slav, pe care o admir maxim pentru incursiunile ei prin Tomis, lucru pe care îl ştie de altfel... Mai mult, acesta a fost un bun prilej pentru iubitorii oraşului de la malul mării să ia Constanţa la pas în Free Walking Tour, alături de ea.

Dar să vă spun aşaaa... un event delicios, select şi full de adrenalină oferit de Cămara cu Merinde la Hangar Café din Ras Aeroport Tuzla Lrtz! Locul unde cocktail-ul s-a potrivit de minune cu loopinguri-le ameţitoare, a mai atenuat senzaţiile din stomac... Glumesc, desigur! Cui nu i-ar plăcea să stea ORE în şir să privească cerul brăzdat de aparatele de zbor? Eu unaa nu aş zice nu, vă jur!! Şi când mai ai şi o asemenea ocazie, este cu atât mai fabulos.

Am aflat despre oameni pentru care aeroportul a reprezentat nu a doua, ci prima casă! Pionieri ai aviaţiei pentru care nu existau zile libere, week-enduri sau sărbători alături de familie pentru că erau mereu în misiune. Piloţii AVIASAN, căci despre ei este vorba, au realizat – doar în primul an – 1600 de ore de transport medical şi intervenţii agricole. O cifră… uriaşă!

A fost amintit numele celui care de-acum încolo va da numele aeroportului din Tuzla. Personalitatea complexă a lui Alexandru Podgoreanu, primul comandant AVIASAN, a fost prezentată chiar de fiul său – Constantin Podgoreanu. Am aflat o sumedenie de lucruri despre un om dedicat meseriei, un pilot de excepţie. Totodată, cea mai mare şcoală de zbor din ţară va purta numele unei alte legende a aerului – Tudor Greceanu.

Multe lucruri le-am aflat şi de la Mugurel Toma – Director Aeroport, Adrian Vasilache – managing partner Regional Air Services, comandor Mihai Panait – şeful Statului Major al Flotei şi Daniel Citiriga – lector universitar al Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice a Universităţii Ovidius, Constanţa.

.. . pe locul 2 după Otopeni în privinţa numărului de aterizări şi decolări în 2016…Wooow! Între o lecţie de istorie şi o acrobaţie aviatică urc să-mi beau cafeaua şi o limonadă pe terasa unui hangar, însă nu unul oarecare... ci Hangar 67 Café. Nu vreau să vă descriu, mergeţi şi vedeţi!... Văd o inimioară pe cer, repede un live! Apoi foto, foto şi tot aşa.. La un moment dat mi se pare că îl văd pe Mihai Mărgineanu, nu că m-ar fi mirat – pentru că este nelipsit de la evenimentele prilejuite de aeroportul Tuzla. Şi – pentru cine nu ştie deja – este îndrăgostit de a lui Cessna, cu care îşi petrece o bună parte din timp printreee... nori. How about that! Cobor.. chiar el şi nimeni altul... Mă asigură că n-are unde să fugă băieţelul meu cât timp facem o poză – “staţi liniştită, e îngrădit”!!!... Respir relaxată…

…Aviaţia

Dă senzaţia

Şi te-ndeamnă să iubeşti…

 

Galerie FOTO

 

 

Posted by: TomiStyle

Photo credit: Photo Phantasy

1 aprilie 2017Follow Us

Despre mine

Sunt constănţeancă, am 35 de ani, sunt photo-jurnalist şi, nu în ultimul rând, mamă. Am absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Comunicare (Universitatea Andrei Şaguna” din Constanţa) – specializarea Jurnalism/limba engleză – singura unitate de învâţământ de profil acreditată la vremea respectivă şi am în spate un deceniu de mass-media.

Primii paşi în media nu i-am făcut însă în facultate, ci în liceu când – dacă vă mai aduceţi aminte – exista MTC. Aşadar am colaborat cu prima televiziune din ţară la 16 ani, în calitate de reporter pentru emisiunea Meteo Adolescenţa. Cu toate că îmi plăcea mult pe sticlă”, pasiunea pentru print avea să câştige teren în timpul facultăţii. Atunci am descoperit presa locală prin tabloidele pe care astăzi le cunoaştem cu toţii. O perioadă frumoasă, în care am crescut şi am învăţat foarte mult! O vreme în care articolele se scriau pe agende, pe genunchi, aşteptând ore în şir pe holurile instanţelor sau ale spitalelor. În care stăteai la coadă în redacţie să prinzi un loc la calculator, în care nu existau reţelele de socializare, iar subiectele se căutau pur şi simplu.Şi cu toate astea făceam ştirile să circule...

 Citeste mai mult!

 

TomiStyle Vlog

Va asteptam pe TomiStyle VLOG
Scroll to top